Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofrası hazırlıkları başladı. Bu nedenle 5. gün iftar menüsü hazırladık. Kolay yapılabilen yemek tariflerinden oluşan 5. gün iftar menüsü oldukça zengin, hafif ve besleyici. İşte tadı damaklarda kalan, hem pratik hem ekonomik iftar yemeği tarifleri…
DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
Üzeri için:
Kruton veya rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle domateslerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Veya yazdan yaptığınız domates sosunu hazırda tutun. Derin bir tencerede, tereyağını ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. Domates sosunu ekleyin. Yoğun bir unlu domatesli sos elde etmiş olacaksınız. Sosu bir taşım kaynatın. Et suyunu ve suyu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ocağın altını kısın. En son yavaş yavaş sütü veya kremayı ilave edin. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Kruton yada rendelenmiş kaşar peyniriyle sıcak olarak servis edebilirsiniz. İftar için çorbanız hazır, afiyet olsun.
ZEYTİNYAĞLI IZGARA SEBZELER
Malzemeler
Yapılışı
Bütün sebzeleri aynı şekil ve ebatta orta kalınlıkta dilimleyin. Ayrı bir yerde biberiye, pulbiber, zeytinyağı, karabiber ve tuzu çırpın. Sebzeleri karıştırıp, dinlendirin. Döküm tavada, teflon tavada, ızgarada, fırında veya airfryer’da pişirip servis yapın. Kısa sürede nefis sebzeler elde edeceksiniz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla tüketebilirsiniz. İftar için ızgara sebzeleriniz hazır, afiyet olsun.
FIRINDA PORTAKALLI TAVUK BAGET
Malzemeler
Yapılışı
Yıkanıp kurulanmış 1 paket derili tavuk bageti, küp küp doğranmış patatesi, soğanı, sarmısağı, zeytinyağını ve bütün baharatları fırın poşetine doldurun. Tuzu ve biberiye saplarınıda ilave edin. 1 adet portakalın suyunu sıkıp fırın poşetine ekleyin. Ağzını sıkıca bağlayın ve sallayarak karışmalarını sağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, pişerken hava alıp kurumaması için 2-3 yerinden bıçak yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak portakal dilimleriyle servis yapın. İftar için ana yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler
Yapılışı
Pilav tenceresine zeytinyağında arpa şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Sıçrama yapmaması için, ocağın altını kısıp, et suyunu ve suyu ekleyin. Tuzunu ilave edin. Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin. Suyu çekene kadar pişirin. İftar için piavınız hazır, afiyet olsun.
KEDİDİLİ BİSKÜVİLİ KOLAY TİRAMİSU
Malzemeler
Kreması için:
Üzeri için:
Kakao
Yapılışı
Öncelikle krema için, sütü tencereye boşaltın, yumurtaları ayrı bir yerde çırpın, karışıma ekleyin. Un, nişasta ve şekeri de ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olunca altını kapatın. Kremayı başka bir kaba alın, karıştırarak soğutun. Daha sonra labneyi ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Geniş bir kasenin içine ılık su, kahve ve şekeri ekleyin. Bu sosa kedidili bisküvilerini tek tek batırarak borcama dizin. Borcama dizdiğiniz kedidili bisküvilerin arasına hazırladığınız kremayı sürün. Bisküviler bitene kadar bu işlemi uygulayın. Zaten kullandığını borcama göre iki ya da üç kat olacaktır. En az 4 saat, buzdolabında bekletin. Ama bir gece buzdolabında bekletirseniz kıvamı ve lezzeti daha iyi olacaktır. En son üzerini kakao ile süsleyip, soğuk olacak servis edin. İftar için tatlınız, hazır afiyet olsun.
GÜNDEM
22 Kasım 2024SPOR
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024SPOR
22 Kasım 2024SPOR
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024